Formålsparagrafer
Norsk Utvandrermuseum har to hovedmål for fremtiden, begge konsekvenser av eksistensgrunnlaget for alle museer, uansett hvor de ligger eller hvor store de er. Dette eksistensgrunnlaget har to sider. Den ene er å samle ekte gjenstander fra fortiden og ta vare på disse for nåtiden og fremtiden. Den andre er å formidle kunnskap om sitt felt til dagens og morgendagens samfunn.
Fordi samlingen er fundamentet for museets arbeid, kan vårt første mål sammenfattes i seks ord: Vi akter å utvide våre samlinger. Det vil si at museet vil fortsette å samle, organisere og registrere alle typer av kildestoff om norsk utvandring, innvandring og hjemvandring. Kildestoffet omfatter (men er ikke avgrenset til) brev, bøker, fotografier, malerier, intervjuer, video- og audio-opptak, gjenstander med tilknytning til utvandring og utvandrere, fra husene de bygget til "I love Lutefisk" pins som de bruker I 17. mai tog i utlandet. Kort sagt, vi samler alt som hvem som helst, hvor som helst i verdenen mener kan være relevant til historien om den norske utvandringen.
Men når samlingsarbeidet er gjort, må et museum også formidle kunnskap om det som er samlet. Det derfor museet driver konservering og forskning, for å ta vare på samlingen og øke sin egen kunnskap om sitt eget felt.
Derfor er museets andre hovedmål også kort fortalt: vi vil formidle utvandringens historie til omverdenen i dag og i morgen. Dette innebærer at museet både vil og må konservere og forske i samlingene sine, for på det grunnlaget å kunne formidle korrekt kunnskap om utvandringens historie til alle med interesse for den, spesielt til barn. Museet vil bruke alle tilgjengelige media, s.s. faste og midlertidige utstillinger, bøker, tidskrifter, radio- og fjernsynsprogrammer og video- og audioprogrammer på DVD i dette arbeidet.
Abonner på:
Innlegg (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar